Carolien de Brouwer

Carolien de Brouwer – liefdevolle expressie in fluisterlijnen

Sinds Januari 2000 werkt zij als zelfstandig kunstenaar na jarenlang als ontwerper bij Philips Design te hebben gewerkt. Haar schilderijen zijn sterk autobiografisch; de vrouwfiguren vertellen haar verhaal en beelden elke stap uit van haar hoogte en dieptepunten. Ze laten op een subtiele manier ervaringen van ‘nu’ momenten zien.

Met een zachtheid van ‘fluisterlijnen’ benadert zij vrouwelijkheid op doek.  Deze ingetogen expressie zorgt ervoor dat de betekenis van het werk steeds suggestief blijft en daardoor ruimte laat voor de eigen interpretatie en emoties van de beschouwer.

De ‘eigen-wijze-vrouwen’ zijn stukjes van haar verhaal, die elk zowel een deel van haar persoonlijkheid als hun eigen persoonlijkheid hebben. Ze zijn het beeldverhaal van haar innerlijke leven dat, net zoals voor ieder mens, vaak moeilijk te vertalen valt.

Haar geluk is dat zij haar proces kan voelen en voeden door het op doek te schilderen. Met deze figuratieve beeldtaal is zij in staat haar werkelijkheid beter te begrijpen en op een eigen manier te laten zien.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bespreking van uw gewenste portret met Riny van As
 bel +31(0)627197855