Christiane Vleugels

Christiane Vleugels, ongeëvenaard hyper realisme

Zolang zij zich kon heugen voelde Christiane van binnenuit zich geroepen om alles wat zij in zich opnam in beelden te uiten. Als kind ‘betekende’ zij daarom alles binnen haar bereik. Van beschikbaar papier tot lakens… Gestimuleerd door haar ouders ging zij al op 12 jarige leeftijd naar de Academie van Beeldende kunsten te Schoten. Op 17 jarige leeftijd volgde de voortzetting met het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen. Daarna haar opstap naar het grote werk en schreef zij zich met een terecht zelfvertrouwen in op de Koninklijke Academie te Antwerpen en bekwaamde zij zich in modeltekenen, olieverf en restauratie technieken.

In 1986 trouwde zij en verhuisde naar de stad Keulen te Duitsland voor een verblijf van zes jaar. Daar had zij de laatste twee jaar doorlopend tentoonstellingen in de bekende ‘Galerie des beaux arts’. Haar werk bereikte van hieruit al snel het buitenland, zoals o.a. Egypte en Engeland. Terug in België volgden vele jaren waarin zij werk in opdracht maakte, waaronder talloze reproducties waarmee ongekend fijnzinnige vaardigheden ontwikkeld werden. Haar schilderijen geven daarmee, als bevrijding én verrijking van de geest, voortdurend de verleiding tot fantasierijk dagdromen…

Alles wat zij nu aan kennis en ongeëvenaarde vaardigheden verworven heeft, vormt voor altijd de basis om te kunnen blijven werken vanuit een bezielend hart. Haar meest recente expositie in het Breda’s Museum bekrachtigt wederom zichtbaar de actuele uniciteit, die voor kunstkennende kopers en –verzamelaars een hoogwaardige internationale allure betekenen, synchroon aan haar nu vanzelfsprekende doorbraak in America.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bespreking van uw gewenste portret met Riny van As
 bel +31(0)627197855