Selina de Maeyer

Selina De Maeyer, wereld met kleurrijk gevoel

Selina gaat als fotografe ongehinderd haar eigen weg. Niet verstoord door opgelegde stromingen of trends. Haar streven is gevoelsoverdracht. Haar ideaal is bereikt als je in jezelf de betrokkenheid en dat speciale gevoel ontdekt wat ze met haar creatie bedoeld heeft. Selina’s blik geeft in de dialoog over haar werk een vertederende onbevangenheid, die in contrast met expressieve lichaamstaal haar emotionele betrokkenheid en de echtheid van haar intenties duidelijk maakt:

“Licht is iets wat mij aantrekt, omdat het zoveel vertelt over esthetiek en atmosfeer!  Ik ben geobsedeerd door hoe je met licht invulling geeft aan innerlijke beleving. Ik fotografeer daarom mensen die door hun wezen iets te vertellen hebben; mensen die uitdrukking kunnen geven aan gevoelens. Vamps of mooie poppetjes zonder inhoud haat ik. Het gaat over de diepte van de emoties, die met mij spelen en waarmee ik in mijn fotografie een terugkoppeling maak. Ik BEN mijn foto’s. Gevoelens die ik door mijn werk wil teruggeven als spiegel, waarin je herkenning vindt: verlatenheid, de angst van het alleen zijn, neerslachtigheid, weemoed. Het is niet de perfectie die ik zoek. Perfect is juist niet perfect.

Evenals in de muziek en in de schilderkunst zijn het de diepzinnigheden die in mijn kunstfoto’s je kunnen beroeren. In de praktijk betekent dat ik vooraf goed weet wat ik terug wil zien. In mijn hoofd is de foto er al. En omdat het gevoel dat ik wil uitdrukken iets van mijzelf is, verduidelijk ik dat met alles wat in mij zit aan het model, waarvan ik weet dat zij of hij dat als beleving kan manifesteren. Dat maakt dat ik altijd regisseer voordat ik registreer.”

De meeste van de op deze website gepubliceerde werken van Selina De Maeyer zijn (in een oplage van 10) kwalitatief hoogwaardig op groot formaat gereproduceerd. De eerste versies hiervan zijn in het bezit van Galerie VANAS (door Selina De Maeyer persoonlijk en handmatig gesigneerd met nummer 1/10)  en ieder origineel nu tot januari 2017 afzonderlijk ter introductie aantrekkelijk geprijsd voor € 495,-

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bespreking van uw gewenste portret met Riny van As
 bel +31(0)627197855